Karbonatla Fırınınız pırıl pırıl olacak

Spread the love
Karbonatla Fırınınız pırıl pırıl olacak

Elbetteki hepimizin fırın temizlemek için türlü türlü kullandığı yöntemler vardır.


Oysa fırınınızı temizlerken karbonat kullanmak kimyasal içerikli temizleyicilere karşı harika bir alternatiftir.Hem de diğer kimyasal içerik veya deterjanlarla yaptığınız temizliğe kıyasla çok daha etkili olacaktır.

İlk olarak fırınınızın telini çıkarıyorsunuz.Daha sonra fırınınızın içinde yapışmış atıklar varsa hafifçe kazıyarak onları da çıkarın.Diğer yandan bir kaseye döktüğünüz karbonatı çok az ilave edeceğiniz su ile macun kıvamına getirin.


Karbonatla Fırınınız pırıl pırıl olacak

Normal ölçülerdeki fırınlar için kullanacağınız karbonat miktarı 170 gram kadardır.Bu şekilde macun kıvamına getirdiğiniz karbonatınızı fırınınızın iç kısımlarına ,zeminlere her yerine gelecek şekilde yayarak sürün.

Daha sonra fırınınızın kapağını kapatın ve en az 1 saat bu şekilde beklemede kalın. Eğer bu işlmei gece uygular ve sabaha kadar bu şekilde bırakırsanız daha iyi sonuçlar alırsınız.

Ertesi gün fırınınızın kapağını açın ve nemli bir bez ile tüm karbonatlı kısımlardaki fazlalık karbonatları siliyorsunuz.Sonrasında ise püskürtmeli bir şişeye boşalttığınız beyaz sirkeyi yine yan duvarlar dahil olmak üzere tüm fırınınızın içerisine püskürtün.

Bu şekilde de 5-10 dakika bekleyip ve fırınınızı silmeye devam edin.