Tırnak yeme sorunu için bitkisel içecek

Spread the love
Tırnak yeme sorunu için bitkisel içecek
Tırnak yeme sorunu için bitkisel içecek

Çevrenizde bir çocuk ya da yetişkin tırnak yiyorsa elbette ilk yapmanız gereken bırakması yönünde ikaz etmektir.Ama bunun yanı sıra size aşağıda vereceğimiz bitki çayını da mutlaka içmesini önermelisiniz.

Tırnak yeme sorunu için bitkisel içecek

Tırnak yiyenlerin bir çoğu tırnağı koparıp atarken bir çoğu da maalesef tırnağı yutuyor.Tırnağın yutulması da mideyi oldukça rahatsız eder.İşte tam da bu noktada Ebegümeci bitkisi tırnağın vücuttan atılmasında çok etkili .


Tırnak yeme sorununu ortadan kaldıracak ebegümeci çayı nasıl yapılır?

İlk olarak bir tencereye bir miktar su koyun ve kaynamaya bırakın suyunuz kaynayınca,ocağınızın altını kapatın ve içerisine 1 avuca yakın ebegümeci koyun.Bu şekilde kaynatmadan tencerenin ağzını da kapatarak 5 dakika kadar bekletin yani demlenmeye bırakın.Daha sonra süzerek içilebilir.


Süzdüğünüz bu çaydan çocuklar 1 çay bardağı yetişkinler ise 1 su bardağı içebilir.Bu arada hamilelerin kesinlikle içmemesi gerekiyor.

Bu arada çocukları tırnak yeme alışkanlığı almış olan annelere bir not: Eğer sürekli çek elini ağzından diye kızarsanız, tırnak yeme alışkanlığını da oturtmuş olursunuz. Siz iyisi mi o tırnağını her ağzına soktuğunda oyalacak başka bir şey bulun. Örneğin resim çizin, hamur oynayın. Yani ellerini kullanabileceği başka bir işe yönlendirin onu. Ama katiyen kızmayın…