Bu belirtiler varsa Glüten alerjiniz var demektir

Spread the love
Bu belirtiler varsa Glüten alerjiniz var demektir
Bu belirtiler varsa Glüten alerjiniz var demektir

Glüten içermeyen ürünlerin sayısı giderek arttıkça gluten hassasiyeti durumu herkes tarafından bilinmeye başladı.

Gluten hassaiyeti vücutta kendisini alerji olarak gösterir.Bağırsaklara zarar verip sürekli acı çekmenize sebep olan bir rahatsızlıktır.Ve bir çok kişi rahatsızlığın belirtileri bilmiyor maalesef.Ve yüzlerce gluten hassaiyeti tanısı konuluyor maalesef.


Bu belirtiler varsa Glüten alerjiniz var demektir

Peki gluten hassasiyetinin belirtileri nelerdir?

1-Kilo kaybı:Gluten proteinlerinin ince bağırsaktaki mikrovülere zarar vermesi ile bu bölgede iltihap oluşur.Bunu tetikleyen de çölyak hastalığıdır.İnce bağırsakta meydana gelen bu hasar neeniyle sık,sık hasta hissetme,kusma,kilo kaybına neden olan durumlar ortaya çıkar.


2-Mide sorunları:Mide ve bağırsakta meydana gelen sancılar çölyak hastalığının en yaygın belirtilerinden biridir.Mide şişliği,ishal,kabızlık,gaz çıkarma ve diğer formlarda karşınıza çıkabilir.Ayrıca mide hassasiyetine sebep olur.

3-Kaşıntı:Kuru cilt,kaşıntı ve kabartılar,Çölyak hastalığı belirtisi olabilir.Gluten hastalığı egzema,sedef hastalığı gibi cilt sorunlarıyla ilişkilendirilmektedir.1 yıl boyunca gluten içeren yiyecekler tüketilmediği zaman belirtiler kaybolur.

4-Yorgunluk:Gluten hassasiyeti olan kişilerde yorgunluk,zayıflama,halsizlik gibi durumlar görülür.Gluten bağırsağa zarar verdiğinden vitamin ve minerallerin emilimi gerçekleşmez.

5-Ruh halinde ani değişmeler:Çölyak hastalığı yorgunluğun yanı sıra kendilerini kötü hissetemlerine sebep olur.Depresyona girdiğinizi sanabilirsiniz.Gergin,üzgün hissetmenize sebep olabilir.

6-Kemikte ağrılar:Çölyak hastaları kalsiyumu vücutlarına düzgün alamadıklarından bu kişilerde kemik erimesi görülür. Eklem ve kas ağrıları en büyük belirtileridir.Little Thing’te yayınlanan makaleye göre fibromiyalji sendromu kemiklerde,bağlarda ve tendonlarda ağrıya sebep oluyor.Ve gluten tüketilmezse geçiyor.

7-Laktoz hassaiyeti:Laktoz ve gluten hassaiyetinin belirtileri nerede ise aynıdır.Mide ağrısı,gaz,ishal,vücutta kabarıklıklar.

tr.Newner.com