Evde Kendi Maskeni Kendin Yap

Spread the love
Evde Kendi Maskeni Kendin Yap

Maalesef ki içerisinde bulunduğumuz şartlar dolayısı ile salgın hastalıklar özellikle Corona virüsü deniler hastalık yüzünden kendimizi korumak adına maske kullanmak şart oldu.


Diğer yandan eczanelere gittiğinizde sizleri gerçekten ciddi anlamda koeuyacak maske bulamazken,olan incecik maskelerde maalesef ki bu salgın hastalık yüzünden hem hem fiyatları artıyor hem de sizi ciddi anlamda koruyacak kadar koruyucu olmadıklarını düşünüyorum.

Peki evde kendi maskenizi kendiniz yapmaya ne dersiniz?Bu benim aklıma çoktan geldi de maalesef vakit bulup sizler için videosunu çekemedim arkadaşlar.


Youtube kanalı Marifetli işler szler için evde maske yapılışını detaylı olarak videosunda göstermiş videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bunun için eski pamuklu kullanmadığı bir gömleği kullanmış ve 18×22 cm boyutunda bir parça kesmiş gömleğinden.

Daha sonra filtre olarak kullanacağı tülbentten de 18×18 cm olarak yani kare olarak kesmiş.Kesilen tülbentleri kesmiş olduğunuz diğer 18×22 ölçülü kumaşın üzerine koyup yan kısımlarından dikiyorsunuz.

Daha sonra 3 kat olacak şekilde pile yapıp tekrar dikiyorsunuz. ve son olarak kenar kısımlarına lastikleri dikerek sabitliyorsunuz.Çeşit çeşit maskelerinizi hemde sağlık açısından daha faydalı olacağını düşünüyorum kendiniz yapabilirsiniz.

Evde Kendi Maskeni Kendin Yap