Ağız kokusunu önleyen öneriler

Spread the love

10659332_952011238149009_6634877947001429837_n

 


Eczanelerde satılan ve doğal maddelerden meydana gelmiş bitki gargarasıyla her gün gargara yapın. Bu gargara karanfil, kimyon veya rezene yağı içermelidir. Bu sayede ağız kokusu oluşma şansı oldukça düşecektir. 

 


Gün içinde mutlaka 2 litre kadar su için. Su veya soda içen birisinde tükürük bezleri harekete geçer ve koku yapan tüm maddeler kendiliğinden yok olur. Her diş fırçalama işleminden sonra dil temizliğini mutlaka yapın. Ayrıca diş ipiyle diş aralarını mutlaka temizleyin.

 

Kullandığınız ilaçları mutlaka gözden geçirin veya doktorunuza danışın.

Çok fazla çay ve kahve kullanımı ağızdaki bakterilerin artmasına ve koku oluşumuna neden olur. Aynı şekilde alkol içeren gıdalar da kokuyu artırıcı etkenlerdir. Baharat ve baharatlı yiyecekler ağız kokusuna neden olur. Yememeye dikkat edin.

Bazı şekerli sakızlar, şeker bakterileri tarafından bozunarak ağızın kokmasına sebebiyet verirler.

Tüm bunların dışında ağız kokusunu önlemek için şunları yapmanız gerekir: * Her öğünden sonra dişlerinizi 3 dakika fırçalayınız ve günde bir kez diş ipi kullanınız. * Diş fırçanızı kuru ve temiz bir yerde muhafaza ediniz ve kullandıktan sonra iyice yıkayınız. * Dil çok girintili ve pütürlü yapısı sebebiyle bakterilerin rahatça yerleşip zor temizlenebileceği bir dokudur. Dişlerinizle birlikte dilin yüzeyinin ve özellikle arka kısmının fırçalanması kokuyu önlemek açısından önemlidir. Eğer fırça ile bu yüzeyi fırçalamaktan rahatsız oluyorsanız temiz bir plastik kaşık kullanarak dili kökünden ucuna kadar sıyırarak temizleyiniz.

 

ulusalpost.com