Kan pıhtılaşmasının belirtileri nelerdir

Spread the love
Kan pıhtılaşmasının belirtileri nelerdir
Kan pıhtılaşmasının belirtileri nelerdir

Kan pıhtısından kaynaklanan rahatsızlıklar sonucunda her yıl binlerce kişi hayatını kaybediyor.Sık görülen rahatsızlıklar ve tedavileri olmalarına karşın,kan pıhtısından kaynaklanan,rahatsızlıklar sonucunda hayatını kaybeden kişilerin sayısı giderek aşıyor.

Kan pıhtılaşmasının belirtileri nelerdir

Nedeni ise geç fark edilmesi ya da hiç fark edilmemesi.İşte kan pıhtılaşmasının belirtileri


Kan pıhtılaşmasını tek bir nedenle açıklamak veya tek bir hastalığa bağlamak mümkün değildir.

Bacaklarda oluşan şişlik..Kan pıhtılaşmasının sık rastlanıldığı bölgelerden birisi de bacaklardır.Bacaklarda oluşan pıhtılaşma nedeni ile kan akışınız sekteye uğrar.Şişmenin yanı sıra bacakta kırmızılık oluşur.


Vücudunuzda damarlarınıza paralel çizgiler görüyorsanız bu da kan pıhtılaşmasının belirtisi olabilir.

Akciğerinizde pıhtılaşma olduysa göğüs ağrısı olarak hissedebilirsiniz.Derhal bir doktora görünmelisiniz.Bunun belirtisi de göğsünüze iğine batıyormuş hissi olmasıdır.Diğer göğüs ağrılarının aksine bu ağrıda göğsünüzde bir baskı da hissedersiniz.

Nefes almakta güçlük çekiyorsanız.Kalbiniz çok hızlı atıyorsa,soğuk,soğuk terliyorsanız başınız dönüyor ya da bayılıyorsanız hemen bir doktora görünmlesiniz.

Hasta değilsiniz ama durup dururken öksürüyorsanız, akciğerlerinizde pıhtılaşma olabileceğinden diğer belirtilere de dikkat etmelisiniz.Kalp çarpıntısı,göğüste ağrı ve nefes almakta güçlük, en sık görülen belirtilerindendir.

Bağırsaklarınızda pıhtılaşma olduysa karnınızda keskin bir ağrı hissedersiniz.Baş ağrısı,kusma ve kanlı ishal belirtileri arasındadır.

Şiddetli baş ağrısı.:Beyinde oluşan kan pıhtılaşması felce yol açabilir.Baş ağrısı ise beyne yeterince oksijen gitmemesinden kaynaklanır.Konuşmakta veya görmekte güçlük çekebilirsiniz.

Sabah.com.tr.